Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha güçlü mukavemet ve korozyona dayanıklılık esenlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrolör şeşna düzenınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Binalarda ortaya çıkabilecek olan olumsuzlukların başlangıcında yangın, ilk sırada ülke tuzakır. Evgin çıkış kapısı zorunluluğu da temelde binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğe rabıtalı olarak zorunluluk haline getirilmiştir. Belirli standartlara bakarak ivedi çıkış kapısı konstrüksiyonı esnasında da muteber ve kaliteli malzeme ile üretim fail firmaya yönelmeniz gerekir.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nite açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak herhangi bir marifet meydanı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Yangın kapıları olarak da malum acil çıkış baplarının hangi malzemeden gestaltlması gerektiği, elbette konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine derece metanet seviyeleri mecmu makul standartlar gözetilerek strüktürlmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden Yangın Kapısı her yerde, özellikle de balaban binalarda olması kişilerin birey kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Ana özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanoğluın emin bir şekilde kaçmalarını sağlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış ciğerin kullanılması gerekir.

Yangın yönetmeliğine şık bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Mekanizma Odası Yangın Kapıları : Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının taliı dizi otomasyon sistemlerine munis aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapsı camlı olabilir.

Yangın direnci: Müstacel çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emin tahliyesini sağlamalıdır.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya dürüst ve kolayca açılabilen bünyeya sahiptir.

Açılıp - kapanma mesleklevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu gidiş arama edilmelidir. 

Her yangın merdiveninin her iki cihetında korkuluk, küpeşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve falmları rabıtalı olarak bünyelmalıdır. Kapının kalıplı çhileışmasını peylemek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere deşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında hizmet yapılmalıdır.

Report this wiki page